Valami régi, valami új, valami kölcsön valami kék...

Biztosan minden menyasszony hallott már erről a bűvös négyesről, amelynek birtokában – a babona szerint – a házasságunk szerencsés lesz. Igen ám, de kevesen tudják, miket is jelentenek ezek a szimbólumok.

D8DD85BC-8F5A-4124-8CBD-614080101C74

Valami új...

A valami új a jövendőbeli életszakaszt szimbolizálja. Sikeres házasság, jó szerencsét és a menyasszony reményeit képviselik. Az örökké tartó egységet üzeni

Bármilyen tárgy lehet, amit a menyasszony kifejezetten az esküvőre vásárolt,

Valami régi...

A valami régi a menyasszony hajadon létét szimbolizálja. A múltat, emberi kapcsolatokat, legfőképp az anya-lánya-nagymama közti kapcsolatot, amely a család fontosságát képviseli.

Bármi viselhetsz, ami régi,

Valami kölcsön

A kölcsön holmi jelentése, hogy a család és a barátok a nagy napon és az elkövetkezendő években is a menyasszony segítségére lesznek. A kölcsön kapott holmira épp úgy kell vigyázni, mint ezekre az eberi kapcsolatokra. Ezt a holmit már házas személytől kapjuk, amit az esemény után hiánytalanul vissza kell szolgáltatni.

Ez lehet

 ami emlékeztet a családi kapocs fontosságára és a barátságra egyaránt.

Valami Kék...

A kék szín a hűség és a tisztaság jelképe – egészen az ókor óta -, amit a menyasszony belesző az esküvői öltözékébe.

A menyasszonyi kék viselet legelterjedtebb formája a kék szalaggal átkötött harisnya tartó, amit az egész násznép előtt a vőlegény húz le a szájával, majd a nőtlen férfiak közé dobja. Az a szerencsés, aki elkapja, az lesz a következő vőlegény – tartja a babona. De lehet ez

Oszd meg!